רתם אשכנזי, צילום פרטי
רתם אשכנזי, צילום פרטי

רתם אשכנזי, טניסאית חירשת מצטיינת, רוצה להגשים חלום: הטורניר היוקרתי באוסטרליה

רוג'ר פדרר מודל לחיקוי, הטניס הוא כל עולמה. רתם אשכנזי, טניסאית חירשת מהטובות בעולם, הוזמנה לטורניר שיתקיים במסגרת אליפות אוסטרליה הפתוחה. תמיכה מהמדינה אין, אז היא פונה אל הציבור

פורסם בתאריך: 6.12.24 08:04

בדרך לטורניר היוקרתי: רתם אשכנזי שנולדה חירשת, נחשבת בגיל 26 לאחת מהטניסאיות החירשות המובילות בעולם. כעת היא מתכוננת לתחרות הגראנד סלאם היוקרתית באוסטרליה שתתקיים בחודש הבא.

רתם נולדה לזוג הורים שומעים ויש לה אח תאום ואחות קטנה יותר. היא למדה בבית ספר רגיל ורק בתיכון עברה למקיף יהוד, בית ספר משולב לשומעים וחירשים. בצבא היא התנדבה ושירתה כמדריכת חדר כושר במכון וינגייט. כיום היא מאמנת טניס ומעבירה אימונים לילדים שומעים וחירשים. היא הקימה ליגה לחירשים עם 32 טניסאים שאותה מנהלת בארגון ספורט לחירשים.

רתם אשכנזי, צילום פרטי

רתם אשכנזי, צילום פרטי

"התחלתי לשחק טניס בגיל 6", שחזרה השבוע רתם את החיבור לספורט שהוא מרכז עולמה. "אבא שלי שלח אותי לקייטנת קיץ ומאמן ראה אותי ואמר שיש לי כישרון בטניס והתחיל להשקיע בי. ההורים השקיעו בי ובגיל תשע התחלתי להתחרות באופן מקצועי בתחרויות ארציות ואזוריות. בגילאי 18 הייתי מדורגת בארץ בין המקומות חמישי לעשירי".

מה זה הטניס בשבילך?

"טניס זה כל החיים שלי. התאהבתי בספורט הזה מהרגע הראשון. הטניס נתן לי הכל. כשהייתי בת 17 שאלו אותי אם אני רוצה להשתתף בתחרויות של חירשים, אמרתי שכן וטסתי לאליפות העולם שהתקיימה באנגליה. זאת הייתה הפעם הראשונה ששיחקתי נגד חירשות מכל העולם וזכיתי במקום הראשון בעולם וגם מקום ראשון בעולם בזוגות מעורבים עם טניסאי מגרמניה".

רתם המשיכה להצטיין ולצבור הישגים. שנה לאחר מכן היא זכתה במקום השני באליפות אירופה ומקום שלישי בזוגות. חלפה שנה ובהיותה בת 19 היא השתתפה לראשונה באולימפיאדת החירשים בטורקיה. זו הייתה הפעם הראשונה ששיחקה נגד בוגרות והיא הודחה בסיבוב השני. "זה היה מאוד מרגש עבורי כי זאת הייתה אולימפיאדת החירשים הראשונה שלי וגם ניתנה לי הזכות לשאת את דגל ישראל בטקס הפתיחה", היא מציינת.

כדי לשרת בצבא עשתה רתם הפסקה עם הטניס וחזרה להתחרות באופן מקצועי לפני כשלוש שנים. באולימפיאדת החירשים בשנת 2022 בברזיל פספסה מדליה כאשר הגיעה למקום הרביעי. באליפות העולם, בשנה שעברה, הגיעה למקום החמישי ובעוד כשנה, בנובמבר 2025, צפויה לה אולימפיאדה נוספת, הפעם ביפן, בה היא מקווה לזכות לראשונה במדליה אולימפית.

רתם, מהו הקושי ומהו היתרון כשחקנית טניס חירשת?

"בצעירותי נתקלתי בילדות רגילות שהיו משקרות בתחרויות בגלל שלא שמעתי. הקושי הכי גדול הוא לא לשמוע את הכדור ולא לשמוע את הספין. זה קושי לשחקנים חירשים כי מי ששומע יכול לשמוע לפני שהוא מקבל את הכדור ומי שחירש יכול רק לראות ולחבוט לפי כדור ולא לפי השמיעה. היתרון כחירשת הוא שזה שנותן ריכוז במשחק בלי לשמוע את הקהל".

 

 

כמה טניסאיות חירשות יש בעולם ואיפה את מדורגת ביניהן?

"יש כ- 70 טניסאיות חירשות בוגרות בעולם ואני מדורגת במקום השביעי. יש מספר שחקניות שאני בקשר טוב איתן".

רתם אשכנזי, צילום פרטי

רתם אשכנזי, צילום פרטי

מהי השאיפה הספורטיבית שלך?

"השאיפה שלי היא לזכות במדליות בתחרות גראנד סלאם בחודש הבא באוסטרליה ובאולימפיאדה בטוקיו בשנה הבאה, זאת לאחר שפספסתי את המדליה באולימפיאדה האחרונה".

מי המודל שלך לחיקוי?

"רוג'ר פדרר. כל כך נהניתי לראות אותו משחק. תמיד רגוע, משוחרר, טכניקה נקייה ועם המון צניעות".

במסגרת אליפות אוסטרליה הפתוחה, אחת מארבע תחרויות גראנד סלאם היוקרתיות בעולם, יתקיים לראשונה גם טורניר לטניסאים בכיסאות גלגלים וטורניר לטניסאים חירשים. רתם ושבע טניסאיות נוספות חירשות, מהטובות בעולם, קיבלו זימון לאליפות. מאחר שלרתם אין תמיכה מהמדינה היא יצאה בקמפיין גיוס המונים כדי לממן את נסיעתה והשתתפותה בתחרות. "עבדתי קשה מאוד כדי להגיע לגראנד סלאם באוסטרליה וזאת הסיבה שפניתי לציבור כדי שיפתח את הלב ויעזור לי להגשים חלום", היא אומרת.

לתרומה לקמפיין מימון המונים עבור יציאת רתם לאליפות אוסטרליה לחצו כאן על הקישור 

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה חולון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר