השמש זורחת על חולון: פרויקט "שמש לכולם חולון", ראשון מסוגו בישראל, מעודד ומלווה תושבים לטובת התקנת מערכות סולאריות. מאות תושבים השתתפו אתמול (שני, 18/11) בכנס העירוני "גגות סולאריים לביטחון באנרגיה" שנערך בחולון. האירוע התקיים במרכז הטכנולוגי חולון (HIT) בנוכחות שר האנרגיה והתשתיות ח"כ אלי כהן, ראש עיריית חולון, שי קינן, נשיא המכון הטכנולוגי חולון (HIT), פרופ׳ אדוארד יעקובוב, עינת דטנר, מנכ"לית הפורום הישראלי לאנרגיה ומכובדים נוספים.
הכנס הוא אירוע השיא במסגרת יישום תוכנית "שמש לכולם חולון". מדובר בתכנית עירונית מקיפה לקידום ייצור אנרגיה מתחדשת בבתי תושבים. התקנת מערכת סולארית על גג הבניין מייצרת מקור הכנסה משמעותי לוועד הבית, ויכולה להסתכם באלפי שקלים בשנה. ההכנסות יכולות לשמש את ועדי הבתים לתחזוקה שוטפת של המתקנים המשותפים בבניין, ובכך לשמור על מצבו התקין של הבניין לאורך שנים.
ראש עיריית חולון, שי קינן, אמר: “חולון צועדת אל עבר העתיד ועושה שימוש אקטיבי באנרגיות מתחדשות – לרווחתם הכלכלית של תושבי העיר. אני שמח שהעיר לוקחת חלק במיזם החשוב, שמשלב קיימות עם תועלות ציבוריות חשובות במעלה, ובהן גם בשורה כלכלית וסביבתית לכל תושב ותושבת".
שר האנרגיה והתשתיות, ח"כ אלי כהן, אמר: "התכנית היא בשורה חשובה לתושבי חולון, שתפחית את זיהום האוויר לטובת בריאות התושבים, תאפשר לצרוך חשמל בשעות חירום וגם תייצר הכנסה נוספת לתושבים. אמשיך לפעול יחד עם ידידי ראש העיר שי קינן למען תושבי חולון".
עינת דטנר, מנכ"לית הפורום הישראלי לאנרגיה: "חולון מובילה בקנה מידה ארצי את המאמץ להרחיב את הפקת האנרגיה הסולארית לתחום בתי המגורים, ואנו ב"שמש לכולם" גאים לקחת חלק בתהליך עירוני זה, ומקווים כי הצלחתו תביא להרחבת המאמץ לרשויות רבות נוספות בישראל. בהקמת מערכות להפקת אנרגיה סולארית בבניין משותף טמון רווח לכולם – לסביבה, לכלכלה, לביטחון האנרגיה ולחברה כולה, כמו גם לתושבים ברמה האישית. היום, דיירי בניין משותף יכולים להקים מערכת סולארית על גג הבניין במודל ליסינג וללא כל הוצאה מכיסם, להרוויח כסף ולקבל ביטחון באספקת האנרגיה בבניין. אנו בפורום הישראלי לאנרגיה שמחים על הזכות ללוות תושבים במהלכים אלו, ומודים לעיריית חולון על הובלת המודל העירוני, וכן לשותפים שלנו במיזם –קרן קיימת לישראל, ומשרד האנרגיה והתשתיות על שיתוף הפעולה ההדוק לקידום אנרגיה מתחדשת בבתי מגורים".
את התכנית מפעילה עיריית חולון בסיוע של משרד האנרגיה והתשתיות. בכנס השבוע התקיימו הרצאות ופאנלים של מומחים בתחום. כך למשל, פרופסור עדי וולפסון מ-HIT, שתיאר את הפוטנציאל הגלום במעבר של התושבים מצרכני אנרגיה בלבד, ליצרני אנרגיה. בנוסף, התקיים יריד של חברות פרטיות להתקנה של מערכות סולאריות ומערכות אגירת אנרגיה, בו התרשמו תושבי חולון מהמגוון הרחב והתחרות הקיימת בתחום.
בעירייה ציינו: "חולון מחויבת לצמצום פלטות גזי חממה בשטח המוניציפאלי שלה, ולשם כך היא מקדמת מגוון רחב של יוזמות בתחום האנרגיה המקיימת. בין השאר, מקדמים בעירייה מדיניות תכנונית למעבר לאנרגיה מקיימת שתכלול הנחיות תכנון מפורטות לתכניות בנייה והיתרי בנייה בתחומים של התייעלות באנרגיה, תחבורה חשמלית וייצור אנרגיה סולארית. כמו כן, בעיר מקדמים פרויקטים לייצור אנרגיה סולארית על גגות מבני הרשות והצללות סולאריות על מגרשי ספורט. בחולון מאיצים גם התייעלות באנרגיה באמצעות החלפת תאורת רחובות ותאורת פנים בזבזניות בחשמל במבני בנכסי העירייה, לציוד יעיל וחסכוני יותר".
פרויקט "שמש לכולם חולון" הוא פרויקט ראשון מסוגו בישראל, ובו העירייה שמה דגש על עידוד ומתן ליווי מקצועי לתושבים לטובת התקנת מערכות סולאריות – הן ליצירת ביטחון באנרגיה ברמה הביתית, והן ליצירת מקור הכנסה נקי מהשמש. תכנית זו מתוקצבת במסגרת תכנית מענקים של משרד האנרגיה והתשתיות לרשויות המקומיות, ומי שמפעיל אותה בעיר זה המיזם "שמש לכולם" של פורום הישראלי לאנרגיה.
תגובות