בקיץ הקרוב תקצה הנהלת ימית 2000 שמונה ימים לטובת הציבור הדתי והחרדי בחולון, בהם תתקיים רחצה נפרדת לגברים ולנשים. מתוך סך כל שמונת הימים המופרדים, ארבעה יוקצו לבנים וארבעה לבנות. אל הימים המופרדים מגיעות קבוצות, משפחות, תלמידי ישיבות ובנות אולפנות.
בשנים האחרונות חלה עלייה בביקוש לבריכות ולחופים נפרדים בקרב בני הציבור הדתי והחרדי, שכיום יוצאים אל מקומות בילוי אלה יותר מבעבר, ובמיוחד בתקופת "בין הזמנים" (אחרי תשעה באב ועד ראש חודש אלול, במקביל לחופש הגדול), דבר אשר בא לידי ביטוי בפתיחה של חופים נפרדים חדשים.
בחולון מתקיימת קהילה דתית וחרדית לא קטנה. על פי ההערכות, כ-20 אחוז מתושבי העיר הם דתיים או חרדים וקיומם של ימי רחצה מופרדים הם בגדר בשורה חשובה ומשמחת עבורם. אולם, יש מתוכם כאלה אשר מתלוננים על כך כי הימים המופרדים עדיין מעטים מדי ולא עונים על הביקוש הרב הקיים בשטח. בנוסף לכך, בימים המופרדים, רק האזור החיצוני של המתחם נשאר פתוח עבורם, כאשר שאר הפארק מתנהל כרגיל, דבר אשר מכעיס רבים מהמגזר הדתי.
"ארבעה ימים זה כלל לא מספיק", אומר בזעם תושב חולון שומר מצוות ומוסיף: "אני הולך כל קיץ לבריכה בימים של הדתיים. גם כאשר סוף סוף יש יום שהוא רק לגברים, רק האזור של הבריכה החיצונית נשאר פתוח עבורנו, ואילו הבריכה הפנימית והמדשאות המוצלות סגורות בפנינו. בפעם האחרונה חזרתי משם שרוף".
רוצים להישאר מעודכנים? הורידו את האפליקציה שלנו:
עוד הוא ציין כי בימים המופרדים המתחם נסגר כבר בשעות הערב המוקדמות, כך שרבים מהמבקרים לא מספיקים לעלות על כל המתקנים בימית 2000. "כשהייתי שם, הספקתי לעלות רק על מתקן אחד. רק חלק מהמתקנים עבדו, העומס היה רב והכל נסגר בשעה מוקדמת יחסית. כרטיס כניסה עולה בין 50 ל-70 שקל בשביל פעם אחת. היו יכולים להאריך את הפעילות עד לשעות הערב ובכך לאפשר שחייה לילית, אבל פשוט לאף אחד לא אכפת מהדתיים".
שמשון חן, מנכ"ל החברה לבידור ובילוי חולון, האחראית על ימית 2000, מסר בתגובה: "הטענה לא שווה את קליפת השום. אין לנו אפשרות לתת את כל השטח מפני שהם רוצים הפרדה מוחלטת. אין לנו שום אפשרות פיזית לעשות את זה מפני שיש לנו התחייבויות למנויים. המחיר גם בהתאם, זה לא מחיר מלא".
מועדי רחצה מופרדת לנשים: 13.6, ל' בסיוון, 17:00-08:30; 8.7, כ"ה בתמוז 18:00-09:00; 9.7, כ"ו בתמוז, 18:00-09:00; 31.7, י"ט באב, 18:00-09:00.
תגובות