ישיבת מועצת העיר האחרונה עסקה בעתידו של אזור התעשיה של חולון. ראש העירייה מוטי ששון פרס בפני משתתפי הישיבה את תכניות הבנייה והפיתוח ובין השאר נודע כי על מתחם שוק העיר ייבנו מגדלי משרדים כדוגמת מגדלי עזריאלי בדרך השלום בתל אביב, אשר יוסיפו אלפי מקומות עבודה בחולון וימצבו אותה כעיר מובילה באזור.
בנוסף למבני המשרדים שאמורים להיבנות על ידי חברת אלישרא וכן דרכי הגישה החדשים לכביש 44 ולכביש 4 צפון, מתוכננים באזור התעשיה רחובות הולנדיים ובהם שדרת חנויות משולבת במבני משרדים כדוגמת שרונה בתל אביב, לצד שטחים ירוקים. גולת הכותרת תהיה הקניון הגדול של חולון, שעל פי התכניות יהיה הגדול ביותר בגוש דן וכן מתחם קולנוע כדוגמת סינמה סיטי.
אשתקד חתמו החברות לודז'יה וקבוצת עזריאלי על הסכם הבנות למכירת שטח בחולון בהיקף של כ-53 דונם, עליהם כ-14,300 מ"ר שטח בנוי – מבני מלאכה ומסחר המושכרים לשוכרים שונים וביניהם שוק העיר, מחסני חשמל ועוד. משפחת רוטלוי, בעלת השליטה בחברת לודזיה רוטקס (80%), מחזיקה בשטח זה משנת 1965 שבעבר שימש כמפעל החברה. בשנת 2000 פונה המפעל ומאז שימש כנכס מניב שנמצא בסמוך לפרויקט הגדול של עזריאלי בחולון. קבוצת עזריאלי פנתה למשפחת רוטלוי בעניין הקרקע וכך החלו המגעים. במסגרת המו"מ הגיעו הצדדים להבנות עקרוניות לרכישת מלוא זכויות הבעלות על המקרקעין באזור בתמורה לסך של כ-280 מיליון שקל. במסגרת העיסקה, המוכרת (לודזיה רוטקס השקעות בע"מ) זכאית לכל ההכנסות בניכוי הוצאות הניהול של הנכס (NOI) בשנים עשר החודשים ממועד חתימת ההסכם, ככל שייחתם, בסכום מוערך בסך של 10 מיליון שקל. כלומר, העיסקה כולה מוערכת בכ-290 מיליון שקל.
לפי תכנית בניין העיר (תב"ע) בשטח זה, שאושרה בספטמבר 2012, השטח מיועד למגוון רחב של שימושים פרט למגורים וביניהם תעשייתי, משרדים, מרפאות, מסחר, בתי אוכל, דיור מוגן ועוד. המתחם בעל אישור לבנייה של כ-138 אלף מ"ר וכ-55 אלף מ"ר של שירות על קרקעי. לפיכך, קבוצת עזריאלי מתכננת בעתיד להרחיב את שטח פארק העסקים הסמוך, שיכלול משרדים ומתחם היי-טק.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
בינתיים יש אלפי זונות וסרסורים באזור התעשייה בחולון-לא ממש עבודה מועדפת!