בשנתיים האחרונות קיימת ירידה חדה בביקוש לדירות בקומות גבוהות בקרב זוגות צעירים, כך אומרת המתווכת גלי שמיר מ"רימקס/אבניו". לדבריה, שיקולי נוחות משפיעים על הביקושים, ולכן רבים רואים בעלייה לקומה גבוהה קושי שצריך להימנע ממנו. כתוצאה מכך, דירות בקומות הגבוהות נרכשות לצורך השקעה.
"המגמה קיימת בכל חלקי העיר", מוסיפה שמיר, "זה נשמע אולי מוזר שקונים יוותרו על דירות בשווי 1.1 מיליון שקל ומעלה בשכונות כמו ג'סי כהן, קריית עבודה ונאות רחל, אבל זה מה שקורה. זוג צעיר עם ילדים, או לפני בוא הילדים, מביא בחשבון עניינים כמו עליות וירידות יומיומיות עם עגלה, עם קניות וגם צורך בחניה פרטית כי רמת הפעילות של ההרכב המשפחתי גבוהה, ואני נתקלת בסירובים רבים. הדרישות עולות ולדעתי גובה המשכנתאות עולה וגם הסיוע מההורים. דירות בבניינים מתוחזקים בני 25 שנה, עם מעלית וחניה, יכולות להגיע ל-1.5 מיליון שקל".
מה עוד משפיע על קבלת ההחלטה?
"המוניטין של בתי הספר המקומיים מאוד משפיע, וגם המוניטין של השכונה. אני רואה מעורבות הולכת וגוברת של הורים שבאים לראות דירות ומתייעצים עם מתווכים, לעתים בלי הילדים שהם הרוכשים הפוטנציאליים. באחרונה, שכונת קריית שרת נהייתה אטרקטיבית בגלל תכניות תמ"א 38 ופתיחת מתחם 'לה פארק' בפארק פרס, הקרבה אליו מעלה את הביקושים בשכונה. זוגות צעירים שיכולים לעמוד בכך קונים גם במרכז העיר וב'אגרובנק'".
מהן השכונות שמתאימות לבעלי תקציב נמוך יחסית?
"ג'סי כהן, תל גיבורים, נווה ארזים ונאות רחל, אם כי בניינים רבים הם של שלוש קומות על עמודים, בלי מעלית וחניה בטאבו".
תגובות