חופשת הקיץ היא הזדמנות מצוינת לעבור ניתוחים פלסטיים, וכך להתחיל את השנה עם מראה משודרג. אבל לפני השינוי המיוחל, יש צורך בבדיקות מקדימות מקיפות ואחראיות. "חייבים להגיע כמה שיותר מוכן לייעוץ ראשון ולניתוח. חייבים לקרוא על הנושא לפני הייעוץ, כדי לדעת מה לשאול את הרופא המנתח וכמובן להבין את ההשלכות של כל ניתוח. מאוד חשוב לכתוב רשימה של שאלות לפני שמגיעים ליעוץ", אומרת ד"ר אואנה מאייר, מנתחת פלסטית רשת מרפאות פרופורציה.
לפני בחירת המנתח, כדאי קצת לקרוא על הרופא, לבדוק אם יש לו רישיון, ואז כמובן להרגיש אם יש חיבור עם המנתח ואתם יכולים לסמוך עליו", מוסיפה ד"ר מאייר, וממליצה גם להפסיק לעשן לפני הניתוח: "במרבית הניתוחים הפלסטיים מומלץ להפסיק עישון או לעבור לשימוש אחר של ניקוטין, כשישה שבועות לפני וחודש אחרי הניתוח, כי הרבה מחקרים הוכיחו שניקוטין מעלה את הסיכוי לסיבוכים. בנוסף, ממולץ לא להשתמש באספירין שבועיים לפני הניתוח או מדלל דם אחר בתיאום אישור רופא כמובן".
ויש עוד עניין, חשוב לא פחות, מסבירה ד"ר מאייר: "חייבים להתארגן מבחינת עזרה בבית, עם ילדים, ניקיון וחופש מהעבודה על מנת שהמנותח יהיה כמה שיותר שליו ולא טרוד אחרי הניתוח ולא יעשה פעולות שדורשות מאמץ. בכלל, לפני תחילת הניתוח יש לתאם ציפיות עם הרופא בנוגע לתוצאות הניתוח וכיצד להתנהג בשגרת החיים היומיומית שאחריו".
ד"ר ערן מילט, המנהל הרפואי של מרפאת "כללית אסתטיקה" בבת ים, מסביר את החשיבות בייעוץ ובבחירת המנתח: "על המנתח הפלסטי להיות מומחה בכירורגיה פלסטית, מומלץ גם לברר אם הוא חבר ב"איגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית", ואל תתביישו לבקש מהרופא תעודה המעידה על התמחותו".
"כדאי לבחון את המנתח. במהלך הפגישות עם הרופא מומלץ לבחון את מידת הפתיחות שלו ואת אמינותו. רופא אמין יתאר בפניכם את המציאות באמת: את תהליכי ההחלמה, את הקשיים והמגבלות – אם צפויים, והסיבוכים שעלולים להיגרם מהניתוח. מנתח טוב אמור לשמש לכם כמעין 'מראה', שדרכה תבינו אם הצורך שלכם בניתוח הוא אכן אמיתי".
ד"ר מילט מוסיף כי יש להפעיל שיקול דעת, ואומר: "יש להיזהר מרופא שנלהב לעשות את הניתוח אפילו יותר מהמטופל. רופא רציני אמור דווקא לסנן את הפונים אליו. אני יכול לומר שאצלנו בכללית אסתטיקה אנו דוחים כ-30% מהפונים. בנוסף, מנתח שמבטיח ש'אין בעיות' ו'אין סיבוכים' מטעה את המטופל. אין פעולה ברפואה שאין בה סיכוי לסיבוכים. לכן, חשוב לבדוק את מומחיות הרופא ולהיזהר ממי שמגדיר את עצמו כפלסטיקאי. אין חיה כזאת. חשוב לבדוק היכן התמחה הרופא, וכמה ניתוחים מהסוג שאתם מבקשים לעבור הוא ביצע קודם לכן, מתי סיים את ההתמחות והיכן עבד מאז".
"אצל מנתחים פלסטיים רבים יש במרפאה או במשרד אלבומי הצלחות. ההסתמכות על אלבומי התמונות בלבד היא בעייתית במקצת, כי ברור מאליו שאף רופא לא יראה את הניתוחים שלא הצליחו. אפשר ואף רצוי לבקש מהרופא להציג בפניכם תמונות של הצלקות הצפויות לאחר הניתוח. שתדעו כיצד הן אמורות להיראות, והיכן".
בנוסף, ממליץ ד"ר מילט, לבחון את נושא המחיר הנדרש עבור הניתוח: "טווח המחירים של הטיפולים האסתטיים השונים רחב מאוד. מחיר הטיפול תלוי במשתנים כמו המוניטין של הרופא, המוסד שבו מתבצע הניתוח, ואיכות החומרים והאביזרים בהם משתמשים. אבל יש לזכור: מחיר נמוך מאוד צריך לעורר חשד. מאידך, מחיר גבוה אינו בהכרח ערובה להצלחה".
תגובות