סלט פנצלנה הוא סלט איכרים טוסקני עשיר פשוט להכנה, שמוגש מסעדת בלנה, שמתחם המדיטק. במסעדה מסבירים כי במתכון המסורתי של הסלט שולב לחם בן יומיים-שלושה. אולם בבלנה מעדיפים להשתמש בקרעי פוקאצ'ה מתובלים בשמן זית, טימין, מלח ופלפל, שנאפים במשך 10 דקות בחום של 140 מעלות. לאלו שפחות מעוניינים להשקיע, אפשר להשתמש בבית בקרוטונים או בכל סוג אחר של לחם לבן. ויש עוד טיפ שכדאי לזכור, מסבירים במסעדה: כדאי להשתמש בעגבניות אדומות ובשלות שירטיבו את הלחם וישתלבו ברוטב הבלסמי.
מצרכים ל-2 מנות
4 עגבניות בשלות בגודל בינוני
4 מלפפונים
1 בצל סגול
5-6 זיתי קלמטה חצויים
2 צנוניות פרוסות דק
1 כדור מוצרלה פרסקה
לתיבול
2 כפות שמן זית
כף מיץ לימון
כף חומץ בלסמי
קורט מלח
קורט פלפל
אופן ההכנה
חותכים את הירקות לקוביות גסות.
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, בלסמי, מלח ופלפל.
מסדרים בצלחת הגשה, ומפזרים מעל את קרעי הפוקאצ'ה או הלחם ואת חתיכות המוצרלה.
תגובות