במתחם לה פארק, שבפארק פרס חולון, פועלת מסעדת "ביגה", בה מוגשת מנת ריזוטו קטניות וטופו, עתירה בחלבונים ומתאימה במיוחד לאלו שמקפידים על אורח חיים בריא וכושר גופני. המנה מכילה עדשים, קינואה, אורז בר חיטה ובורגול, עשירה בטעמים (וגם ניחוחות) וערכים תזונתיים גבוהים. ולא פחות חשוב: היא קלה להכנה.
המצרכים ל-2 מנות
150 גרם טופו חתוך לקוביות
2 כפות קמח תירס
10 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים או חצאים
10 עלי תרד
2 כפות עדשים לאחר בישול של כ-15 דקות
2 כפות אורז בר לאחר בישול של כ-45 דקות
2 כפות קינואה לאחר בישול של כ-8 דקות
2 כפות של חיטה לאחר בישול של כ-45 דקות
2 כפות של בורגול לאחר השרייה של כ-30 דקות
קערית רוטב סויה
רוטב קארי
אופן הכנה
מטגנים את הפטריות על מחבת עם מעט שמן זית.
מוסיפים את התרד ולאחר כמה דקות את שאר הקטניות.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מקפיצים את המרכיבים במחבת ומוסיפים רוטב קארי.
משרים את קוביות הטופו בסויה ל-30 שניות ומצפים אותן בקמח תירס.
מטגנים את הטופו במחבת נפרדת.
הרכבת המנה
מניחים את הקטניות והירקות על צלחת, ומעליהן מניחים את הטופו.
מקשטים עם טחינה גולמית.
תגובות