פרס החינוך מטעם רשת אורט הארצית הוענק השבוע לבית הספר אורט מיטרני בחולון, שנבחר לקבל את הפרס מבין עשרות בתי ספר ברחבי הארץ. זו הפעם הראשונה שניתן פרס לבית חינוך שקולט ילדים שמערכת החינוך כשלה מולם. הפרס ניתן בזכות חינוך לערכים, נתינה וחישול החוסן הרגשי. בית ספר שמכין את תלמידיו לשירות בצבא ולחיים בכלל.
אורנה איזנמן מכהנת כמנהלת "אורט מיטרני" זה כבר 11 שנה. כשפורסם המכרז לניהול בית הספר, לא היו הרבה קופצים על המשרה גם בשל התדמית הבעייתית של בית הספר וגם בשל התשתיות הרעועות. היה צורך לבנות הכל מהיסוד, החל מצוות המורים וכלה בהתאמת תכניות לימודיות. על אף הקשייים, איזנמן הצליחה עם גישתה הייחודית של "חשיבה מחוץ לקופסה" וגרמה להצלחתם של תלמידי בית הספר. מערכת החינוך בישראל היא שמרנית וב"מיטרני" מלמדים לחשוב מחוץ לקופסה, כאשר הערכים לחיים והכלים שמעניקים לחיים חשובים לא פחות מהציונים.
לגבי הנשרה, המערכת מגדירה את תעודת הבגרות עם 21 נקודות כיעד בסיסי, ואי הגעה להישג בעיני רבים היא כישלון, אך ב"מיטרני" מאמינים שלכל אחד מגיעה הזדמנות להצליח בתחומו. בבית הספר נפתחו מגמות מקצועיות ייחודית, כמו מגמות ספרות ובישול. לרוב, בני נוער שיצאו מהמסגרת לא יסיימו 12 שנות לימוד, אך ב"אורט מיטרני" מוותרים על המירוץ ולא מוותרים על אף אחד מהתלמידים. אם ברוב התיכונים, היעד העיקרי הוא הגשה לבגרות, כאן הערכים הם החשובים וכל ילד הוא רצוי.
התוצאות, כפי שמעיד הפרס והנתונים, מדברות בעד עצמן: אחוזי הזכאות לבגרות בקרב בוגרי "אורט מיטרני" הם מהגבוהים בעיר, כמו גם שיעור המתגייסים לצה"ל.
תגובות