הוכרזו הזוכים האקתון הלאומי ה-7 בסימן חדשנות ועידוד היזמות, ביניהם סטודנטים מאוני' אריאל והמכון הטכנולוגי HIT בחולון. בין הזוכים, סטודנטית מבת-ים, חלי בן דיין, שיצרה פתרון לתכנון טיול נגיש, למטיילים עם מגבלה.
בצל האיום המרחף על קשרי המדע והחדשנות עם אירופה, אי נוודאות בדבר השתתפותם של גופי מחקר ופיתוח מישראל בתוכניות המו"פ השונות שלה, התקיים באחרונה ה-האקתון הלאומי ה-7 בסימן חדשנות ועידוד היזמות. במשך יומיים מרוכזים ואינטנסיביים בהשתתפות סטודנטים מהארץ ומחו"ל, הוכרזו הצוותים הזוכים בתחרות ההאקתון הלאומי השביעי, מיסודה של קרן עירא לעסקים וטכנולוגיה.
ההאקתון הלאומי מתקיים מדי שנה בהובלת פרופ' אהוד מניפז, הדיקאן המייסד של בית הספר להנדסת תעשיה וניהול בשנקר. האירוע מתמקד בפיתוח פתרונות טכנולוגיים יצירתיים וחדשניים לסוגיות מקצועיות בארגונים עסקיים, תעשייתיים, ממשלתיים וקהילתיים. פרופסור מניפז, היו"ר המייסד של ההאקתון הלאומי, הדגיש באירוע את חשיבות המשך השגרה האקדמית למרות מצב המלחמה: "למרות האתגרים, אנו ממשיכים לפעול למען הדורות הבאים ועתיד מדינת ישראל ושומרים על מעמדה של ישראל כאומת הסטארט-אפ".
במשך יומיים התכנסו צוותי סטודנטים מכלל מוסדות הלימוד הגבוהים בארץ כדי למצוא פתרונות מתקדמים לאתגרים אמיתיים שהציבו בפניהם חברות וארגונים מובילים. בין הגופים שהציגו אתגרים לסטודנטים השנה: מערך בטיחות הטיפול במשרד הבריאות, עיריית טבעון, חברת The Short Story Project, אוניברסיטתUNITBV ברומניה ורשות הטבע והגנים.
במקום הראשון בהאקתון הלאומי ה-7 זכו: תמי סיאנוב מבאר יעקב (HIT), אורי מור מכוכב יאיר (HIT), מריאנה אבג'יאן מהרצליה ((HIT), ענבל רוזנבלום מאריאל (אוניברסיטת אריאל) ורוני אפשטיין מניר גלים (אוניברסיטת אריאל). הצוות התמודד עם אתגר של הנגשת שירותי בריאות לפריפריה וזכה בפרס על סך 15,000 ש"ח. הפתרון שגיבש הצוות, כולל תהליכים המושתתים על טכנולוגיות חכמות וניתוח מידע מתקדם במטרה לזהות צרכים ולהגיש שירותי בריאות מתקדמים מרחוק.
במקום השני זכו 2 קבוצות:
קבוצה 1: יובל ברונשטיין מכפר יונה (אוניברסיטת אריאל), דביר פרידמן מצפת (אוניברסיטת אריאל), אליזבטה באום מראש העין (אוניברסיטת אריאל), איתמר חושן מפתח תקווה (אוניברסיטת אריאל). הצוות התמודד עם אתגר של פיתוח מערכת מבוזרת לשכונות מגורים לשעת חירום. הפתרון שהציע צוות הסטודנטים הוא מערכתי וטכנולוגי וכולל עיצוב של הסביבה הקרובה ואמצעי המחשה פיזיים ועזרים בריאותיים: עזרה ראשונה, דפיברילטורים, מקלטים ועוד.
קבוצה 2: חלי בן דיין מבת ים (HIT) שייצרה פתרון לתכנון טיול נגיש, למטיילים עם מגבלה. הפתרון עליו עבדה הסטודנטית אינו כולל התערבות אנושית ומאפשר לתכנן טיול על כל פרטיו, ללא צורך בסוכן.ת נסיעות, שעורך התאמות למטיילים עם מגבלה. סכום הזכייה לכל קבוצה: 10,000 ש"ח.
במקום השלישי זכו: וולדוץ דינו (Vladut Dinu), אנדרי קונסטנטין ((Andrei Constantin, מיהנה הווצוץ (Mihnea Hututui) ובוגדן מושט ((Bogdan Musat מאוניברסיטת טרנסילבניה ברשוב ברומניה – Brasov Transulvania University, Romania שהשתתפו בהאקתון אונליין מרומניה. הצוות התמודד עם אתגר שהציבה אוניברסיטת Brasov: צורך במערכת העוקבת אחרי שרשרת אספקה של מוצרים, מהמקור ועד ליעד הסופי. המערכת שפיתח הצוות בהאקתון, מבוססת על בינה מלאכותית ומודלים טכנולוגים מתקדמים נוספים, כשהמטרה היא לא רק לזהות את מקורות המזון אלא גם להציע מוצרים או מרכיבים בריאים יותר. סכום הזכייה: 5,000 ש"ח.
תגובות