"גם לנו מגיע גן קרוב לבית", כך טוענים הורים מהמגזר הדתי-ממלכתי בחולון, שמתלוננים כי אין שוויון במספר הגנים החילונים לאלה הממלכיים-דתיים והם מופלים לרעה על ידי מינהל החינוך בעיר.
מבדיקה שערכנו עולה כי הבעיה אינה מתחילה ונגמרת בגנים אלא שהציבור המסורתי והדתי מופלה לרעה בכל שכבות הגיל ובכל מסגרות החינוך, החל מגנים, בתי הספר היסודיים, דרך חטיבות הביניים והתיכונים ובכל האזורים בעיר.
הילה חלילוב, תושבת העיר: "הבעיה נמשכת כבר שנים וכנראה לא תיפסק עד שיעשה מעשה. יש אוכלוסיה שלמה שמעוניינת במסגרת ממלכתית דתית לילדים שלה ואין לכך מענה ראוי. האלטרנטיבה היחידה שלנו היא לשלוח את ילדינו לגנים חילוניים או לגנים ממלכתיים-דתיים רחוקים מהבית ולהיסחב איתם מדי יום הלוך ושוב מרחקים. לדוגמה, בשכונת ח-300 אין אף גן דתי והילדים משובצים מחוץ לשכונה ותופסים מקומות של ילדים ששייכים לאזור. כשמדובר בבתי ספר יסודיים, יש לציבור הדתי רק שתי אפשרויות: 'דביר' ו'ישורון', שניהם נמצאים במרכז חולון והילדים נאלצים להגיע בהסעות פרטיות ובאוטובוסים אל יום הלימודים".
כשמדובר בחטיבה ובתיכון, בנות דתיות או מסורתיות יכולות להירשם לבית הספר "יבנה", שמבחינה פדגוגית אינו מספק את רוב האוכלוסיה, והורים נאלצים לשלוח את הבנות ללמוד מחוץ לעיר, אך לאחרונה העירייה אף לא מאשרת לתלמידות אלו לימודי חוץ. הבנים מהציבור הדתי נרשמים לביתהספר "כרם שלמה", שלאחרונה העבירו את המיקום שלו. במתכונת הקודמת של בית הספר, אחוזי הזכאות לבגרות היו נמוכים ולכן גם במקרה זה הורים נאלצו לשלוח את ילדיהם ללמוד מחוץ לעיר.
"אנחנו לא מוכנים להתפשר על החינוך של ילדינו ולשלוח אותם ללמוד בגנים חילוניים הנוגדים את השקפתנו", אומרת חלילוב, "הגיע הזמן לפתור את הבעיה הזו ויש צורך בהול לפתוח עוד כיתות גן ממלכתי-דתי במגוון שכונות בעיר ובייחוד בח- 300".
ממינהל החינוך בעיריית חולון נמסר בתגובה: "ראוי לציין כי גני החינוך הממלכתי-דתי הם על-אזוריים, בדיוק כפי שבתי הספר הממ"ד הם על-אזוריים. בעיר חולון פזורים 35 גנים של החינוך הממלכתי-דתי, המהווים כ-18% מסך הגנים בעיר, שחלקם אינם מלאים. לפיכך, הטענה כאילו אין מספיק גני ילדים ממ"ד אינה נכונה".
תגובות