מוזיאון העיצוב חולון מציג את תערוכת "אוכל FOOD", הבוחנת את היחסים שבין האוכל לאדם ותפקיד העיצוב במערכת זו. התערוכה נפתחת היום, 22.5 ותוצג עד ה-14.10. אוצרות התערוכה הן ליאורה רוזין ודנה בן שלום.
בתערוכה יוצגו למעלה מ- 200 עבודות עיצוב, פריטים ומצגים של יוצרים ומעצבים מן הארץ ומהעולם, וביניהם וים דלואה, נאוטו פוקאסאווה, פורמה פנטזמה, רון ארד, סטודיו לרנרט וסאנדר, בומפאס ופאר, סטודיו מישר טרקסלר, סיגלית לנדאו, ארם גרשוני, Reddish, איל פינקס, עומר פולק ועוד.
התערוכה תציג מגוון רחב של עבודות באמצעי מדיה שונים, מייצבים אינטראקטיביים, ועבודות וידאו, והיא מציגה את השפעת העיצוב על מערכת היחסים המורכבת שבין האדם לאוכל, דרך נרטיבים מרכזיים וביניהם פיתוי, חשקים וצרכים, משיכה ודחייה. עוד יוצגו גם פרויקטים ייחודיים שנוצרו בתמיכת "חממות פיס לאמנות ועיצוב" בשיתוף מוזיאון העיצוב חולון.
את התערוכה תלווה סדרת הרצאות שיתקיים בהן דיאלוג בין שפים ומעצבים מהמובילים בישראל, בהנחיית עמית אהרונסון. ישתתפו: השף אסף גרניט והמעצבת דניאל שמי, השף רז רהב והקרמיקאית עדי ניסני, השף חיים כהן והאדריכלים ברנוביץ'-קרוננברג, השף יוסי שטרית והמעצב עודד בן-יהודה, המסעדנית רותי ברודו והמעצבת שירי ארד, השף יובל בן נריה והמעצב עמית פרבר.
התערוכה מחולקת לשלושה חלקים (תערוכות) העוסקים באוכל מזוויות שונות:
אוכל – תערוכה הבוחנת את היחסים שבין אוכל לבני האדם, ואת התפקיד שיש לעיצוב במערכת זו.אוצרות: ליאורה רוזין ודנה בן שלום / גלריה עליונה ותחתונה
צבועים – תערוכה אשר תעסוק בצבעי המאכל ובתפקיד של חוש הראייה לקרוא, לפרש ולנתח את צבע המזון שלנו, טעמו ומשמעויותיו התרבותיות. אוצרות: ליאור חרמוני – מנהלת, ספריית החומרים על שם אהרון פיינר עדן, מוזיאון העיצוב חולון / המסדרון ההיקפי.
טעימה מן העתיד – תערוכה אינטראקטיבית המתקיימת כמעבדה חושית ובוחנת את עתיד המזון שלנו דרך פרויקטים מפעילי חושים. אוצרות: טליא ינובר/ מעבדת העיצוב.
תגובות