עדי רוזן מתגוררת במושב בעוטף עזה ומדי חודש מוציאה סיורים קולינריים בפינות חמד דרומיות. "בסוף שנת 2018 קצת אחרי שנורו קאסמים לעוטף העזה נשאלתי על ידי חברים מהמשפחה 'למה אתם חיים שם ולא עוזבים', שאלה שהייתה בה הרבה שיפוטיות וכאב ואז הרגשתי צורך עז להתאהב באזור שבו אני חיה", היא מספרת.
"הייתי בסיור קולינרי בשוק הכרמל והתאהבתי בשוק אחרי הסיור, אז חשבתי עם עצמי והבנתי שזה מה שאני רוצה לעשות בחיי, ליצור סיור קולינרי בדרום שיגרום לאנשים מכל הארץ לראות את העוטף בצורה אחרת לגמרי", היא אומרת. "אני עושה את הסיורים הללו כבר שנתיים והשגתי את המטרה עד עכשיו. אנשים מגיעים מכל הארץ, רואים את הסצינה הקולינרית ומתאהבים. מדובר בשעתיים וחצי של סיור עם המון אוכל, מקומות מפתיעים אנשים מיוחדים והתאהבות כבר מתרחשת מעצמה. אחרי הכול, מה הדבר שעולה לכם בראש כשאתם חושבים על שדרות? מקום שכוח אל או קסאמים, אלא שבמהלך הסיור נחשפים לסיור אחר בסצינה שכוללת צעירים שהגיעו הנה בזכות מכללת ספיר ונשארים בזכות התרבות והקולינריה המתפתחת".
ומה קורה כשיש הסלמה, איך מתמודדים עם זה?
"ברגע שיש הסלמות אנשים דוחים את הסיור – הפחד קיים ועם זאת הרוב המוחלט מגיע ומתמודד עם זה, אל תשכח שמדובר בסך הכול ב-45 דקות נסיעה מתל אביב. לשמחתי, הערבות הדדית והתחושה הזו גורמת להם להגיע ולחוות בצורה אחרת ממה שהם חשבו. כשחווים את זה דרך האוכל ודרך המקומות המפתיעים זה עובד".
ואיך התגובות?
"אנשים שהיו אומרים שזה לא נופל ממקומות אחרים וזו תגובה מאוד מרגשת שנורא כיף לקבל כל הזמן".
מוזמנים ב24.9 או ב1.10 לסיור קולינרי שפתוח לקהל הרחב בשדרות באהבה. ניתן גם להצטרף לסיורים הקולינרים באשקלון.
כל הפרטים באתר: travelandeat.co.il ובטלפון 0542212646
כל הפעילויות מתקיימות בחוץ, באוויר הפתוח. יש להירשם מראש, מספר המקומות מוגבל.
תגובות