בצל מגפת הקורונה, חג השבועות השנה נחגג באופן שונה, ללא תהלוכות ביכורים רוויות משתתפים וללא תיקון ליל שבועות המוני. גם פסטיבל ימים לבנים בחולון, שינה את צורתו ויצוין בצורה מקוונת. מלבד זאת הוקמו שמונה מתחמי בילוי וצילום ייעודים.
לאחר תקופה בת חודשיים בה מדינת ישראל חיה תחת שגרת קורונה המלווה במגבלות, ייתכן כי יש כאלה שכבר שחכו שבעבר הלא רחוק התקיימו אירועים המוניים, בימים שבהם לחיצת יד עדיין לא נחשבה להפרת הנחיות צו בריאות העם.
המסורת של חגיגיות הביכורים אינה דבר של השנים האחרונות ולמעשה התקיימה עוד בימי היישוב העברי. החגיגיות המסורתיות התקיימו בחולון עוד טרם הקמתה. הכיצד? אתם בוודאי שואלים. כפי שאתם בוודאי יודעים , חולון הוקמה כתוצאה מאיחוד של חמש השכונות המפורסמות: גרין, אנגרו בנק, מולדת, קרית עבודה ושכונת עם, אשר הביא בשנת 1940 להקמתה של חולון.
בחג השבועות של 1935 התקיימה חגיגת ביכורים גדולה מסביב למגדל המים של שכונת אנגרובנק, אז שכונה קטנה וצעירה שלימים תהפוך לאחד האזורים המרכזיים בעיר.
גם תלמידי בית הספר ביאליק, בית הספר הראשון שהוקם בחולון עוד בשנות ה-30, יצאו לחגוג את חג השבועות, כפי שמובא בתיעוד המצולם מתחילת שנות ה-70.
בשנים שלאחר הקמת המדינה נמשכו חגיגות הביכורים בבתי הספר של חולון. הפעם זה בית הספר המגינים.
גם בבית הספר גורדון לא שכחו את חג הביכורים.
"סלנו על כתפנו" בעשור הראשון להקמת המדינה. חגיגות חג השבועות בחולות חולון.
תגובות