לפני זמן קצר (רביעי) התקבל דיווח במוקד מד"א במרחב איילון על גבר שהתמוטט בעקבות מכת חום.
הגבר, כבן 30, איבד את הכרתו במהלך עבודה ברחוב הקוממיות בחולון. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו לו טיפול רפואי ראשוני, ופינו אותו לבית החולים וולפסון במצב קשה, עם סימני מכת חום.
מבית החולים וולפסון נמסר כי הצוותים הרפואיים מייצבים את הגבר ומבצעים הערכה למצבו.
להלן הנחיות בטיחות להימנעות ממכת חום:
מדוע חשוב לשמור על כמות נוזלים תקינה בגוף?
כאמור, רקמות ואיברי הגוף זקוקים לכמות מספקת של מים כדי לתפקד כראוי. למשל, פינוי של פסולת באמצעות השתן, הזעה ופעילות מעיים, שמירה על טמפרטורה תקינה והגנה על רקמות .
מהם התסמינים של התייבשות?
הסימפטומים של התייבשות קלה הם: עור סמוק, צימאון, יובש בחלל הפה, בחילות ותחושת חוסר נוחות. הסימנים להתייבשות בינונית כוללים סחרחורות, הקאות וכאב ראש. במצבים קשים יותר של התייבשות עשוייה להיות הידרדרות במצב ההכרה.
איך ניתן למנוע התייבשות ?
מקפידים על שתיה מספקת –
באופן כללי, מומלץ להרבות בשתיית מים על מנת למנוע התייבשות. מומלץ להימנע ממשקאות המכילים קפאין (קפה, תה, קולה), בשל העובדה שקפאין הוא חומר משתן.
עוברים למצב מנוחה –
הקפידו לשהות במקומות קרירים ומוצלים ככל הניתן, ולחבוש כובע בזמנים בהם אתם נמצאים תחת השמש הקופחת.
בזמן פעילות גופנית – אל תשכחו לשתות מים
בזמן שעת הכושר, חשוב להקפיד על ביצוע הפסקות שתיה. לעיתים, במקרים בהם מתבצעת פעילות גופנית בתנאי אקלים חם, גם שתייה ללא הגבלה עשויה שלא להספיק. במצבים אלה עלולים לצרוך רק חצי מכמות הנוזלים שאבדה בזיעה. כדי למנוע התייבשות חשוב לתכנן את כמות הנוזלים אותה יש להחזיר לגוף במהלך ביצוע הפעילות.
כיצד מטפלים בהתייבשות?
טיפול בהתייבשות קלה
הטיפול בהתייבשות קלה כולל בראש ובראשונה תיקון של מאזן הנוזלים והאלקטרוליטים בגוף. מומלץ לשתות מים או משקאות מיוחדים לספורטאים המכילים אלקטרוליטים.
טיפול בהתייבשות בינונית וקשה
התייבשות בינונית וקשה, שאינה מערבת אובדן הכרה תטופל בעזרת מתן עירוי נוזלים דרך הוריד. במקרה של שינוי במצב ההכרה, יש להתפנות בהקדם למיון.
מתן עירוי (אינפוזיה), המאפשר העברת נוזלים דרך הווריד – היישר אל מחזור הדם ובהתאם למצבו של המטופל יוחלט על טיפולים נוספים לשפר את מצבו.
המידע מובא מתוך אתר טבע ישראל.
תגובות