לאמא שלי, שרה שמיר, יש טבית מנצח. החמין של השבת והחג, עתיר בניחוחות שלא מפסיק להזכיר לי בית. כבר שנים שהיא מכינה מדי שבת את הטבית בבית המשפחה שאליו מוזמנים הילדים והנכדים. "גם בעיראק זאת היתה מסורת של ימי שבת. כל המשפחה הייתה מתאספת סביב השולחן, וחיכינו שאמא שלנו תגיש לנו אותו. הריחות היו ממלאים את הבית עוד ביום שישי בערב, כשאמא הייתה מכניסה את הטבית לתנור".
אז איך מכינים את הטבית של שרה שמיר? צפו סרטון:
המרכיבים:
עוף שלם נקי (פנים וחוץ)
3 כוסות אורז
פלפל שחור
מלח
בהרט
3 עגבניות בינוניות
2 כוסות קטנות של רסק
1/2 כוס שמן
אופן הכנת העוף:
מערבבים חצי כוס אורז לא מבושל עם עגבנייה קצוצה. מוספים תבלינים: מלח, פלפל שחור וחצי כפית בהרט.
את העיסה מכניסים לעוף ותופרים.
אופן הכנת הרוטב:
מכניסים לסיר גדול:
בצל בינוני קצוץ
2 עגבניות בינוניות קצוצות
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כוס שמן
מוספים 4-5 כוסות מים ומערבבים.
מוסיפים לסיר את העוף ומבשלים כחצי שעה. לאחר מכן הופכים את העוף ומבשלים חצי שעה נוספת.
לאחר הבישול הראשוני, מוציאים את העוף מהסיר, מוסיפים לרוטב את 2.5 כוסות האורז ומבשלים עד שהאורז חצי מבושל.
מחזירים את העוף לסיר עם האורז, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים על אש נמוכה כשעה. לאחר מכן מניחים בסיר ביצים לבישול ארוך בתנור למשך לילה שלם, בחום של 120 מעלות.
תגובות