רופאי המשלחת מטפלים בקנייתי

לאפריקה באהבה: ד"ר חגי אביזמר "מוולפסון" התנדב בקניה

משלחת רופאים ישראלים וביניהם נציג מ"וולפסון" הקימה מחלקת עיניים באזור נידח באפריקה

פורסם בתאריך: 4.9.17 15:59

משלחת רופאים ישראלית, ביניהם ד"ר חגי אביזמר מבית החולים וולפסון, יצאה לקניה כדי להקים מחלקת עיניים בבית חולים במחוז נידח. "עד היום הם ביצעו בדיקות עיניים עם פנס קטן. כעת הם קיבלו מכשירים משוכללים שיאפשרו לעשות דיאגנוזה ברמה בינלאומית", אומרת ראש המשלחת, אילנה ליטאי.

ד"ר חגי אביזמר מבית החולים וולפסון חזר השבוע ממשלחת "עין מציון" שיצאה להקים את מחלקת העיניים בבית החולים בעיר צ'וקה, קניה. היתה זו המשלחת השלישית של "עין מציון" לצ'וקה, ויש בכוונתם להמשיך ולתמוך במחלקת העיניים החדשה עד שהצוות המקומי יוכל לתפעל אותה באופן עצמאי. המשלחת כללה ארבעה רופאים, אחות וחמישה מתנדבי הארגון.

בראיון לה"שיקמה חולון" מספרת ליטאי על אודות הטיפול המיוחד שהעניקו הרופאים והמתנדבים לצד הקמת מחלקת העיניים במקום: "לפני שנה יצאנו למשלחת בחסות חברת גוגל. דרך איש קשר הגענו לבית החולים בצ'וקה בצפון קניה. התאהבנו באנשים ובמקום. הצורך שם הוא כל כך גבוה לסיוע שהבטחנו לעצמנו לחזור לשם. סמוך לשובה של המשלחת, נפטר חובב נוטמן, אחד מחברי הארגון, והחלטנו שלזכרו נחזור לצ'וקה במטרה להקים מחלקת עיניים בבית החולים המקומי".

במקביל לעבודה במרפאה, שימשו שני חדרי הניתוח של בית החולים לביצוע ניתוחי עיניים. במסגרת הטיפול בוצעו יותר מ-70 ניתוחים, בעיקר קטרקט ותיקוני פזילה. במהלך הניתוחים תודרכו שלוש אחיות מקומיות לשמש כסייעות לרופאים בחדר ניתוח".

"במקום, אין רופאי עיניים", מספרת ליטאי, "היה צריך שיתוף של בית החולים ואת הרצון שלהם לעשות כזה דבר. זה לא טריוויאלי באפריקה בכלל. הם שלחו אשת רפואה, מעין אחות, ללמוד רפואת עיניים בניירובי, בירת קניה. היא תסיים את ההכשרה שלה ב-2019. עד אז זה תלוי בנו שהמחלקה הזו תעבוד ולצורך זאת, הבאנו איתנו המון ציוד שנתרם מבית החולים".

הציוד שעליו מדבר ליטאי כולל מכשירי בדיקה משוכללים. האחות, שנתנה עד היום טיפות עיניים לחולים ואת הבדיקות עשתה עם פנס קטן, קיבלה מכשירים משוכללים שיאפשרו לעשות דיאגנוזה ברמה בינלאומית. הרופאים חברי המשלחת הסבירו לה כיצד להשתמש במכשירים שעלותם עשרות אלפי שקלים.

"השארנו שם ציוד שיאפשר לכל רופא עיניים מנתח לתפעל את חדר הניתוח: מיקרוסקופ, סטים לניתוח, חומרים מתכלים. מה שנשאר לנו כארגון זה לדאוג שעד 2019 יגיעו אחת לכמה חודשים רופאים שינתחו חולים שאובחנו על ידי מחלקת העיניים כמועמדים לניתוח מכל סוג שהוא. מה שנראה לנו טריוויאלי בארץ, כמו ניתוח קטרקט, הוא בלתי רגיל אצלם", מסבירה ליטאי.

 

 

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה חולון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר