נער כבן 13, תושב חולון, עבר לפני כשנה ניתוח אוזניים בבית חולים אסף הרופא, שאחריו נחבש ראשו בתחבושת לחץ. מיד לאחר החבישה התלונן הנער מספר פעמים כי היא מפריעה לו, אך למרות שחזר על תלונתו שוב ושוב, הצוות סירב לבודקה והיא הושארה על על ראשו. רק למחרת בצהריים, לאחר שלא הצליח לישון כל הלילה, ניאות הצוות הרפואי להסיר את החבישה, והבחין בנפיחות באזור העיניים ובכוויה משמעותית באזור מצחו של הנער. לדברי עוה"ד רן שפירא, המייצג את הנער, הנער שוחרר מבית החולים עם נזק קשה בפניו, שהפך לצלקת מכוערת שתעטר את פניו לצמיתות.
בצר להם, פנו הורי הקטין לעוה"ד רן שפירא, אשר הגיש בשמו תביעה נגד משרד הבריאות המפעיל את בית חולים אסף הרופא, בטענה לנזקי גוף עקב רשלנות רפואית, בסכום המקסימלי הקבוע בחוק – 2.5 מיליון שקל. התביעה נדונה בימים אלה בבית משפט השלום בתל אביב.
על פי התביעה, משפחת הנער נאלצה לבטל את חגיגות בר המצווה שתוכננו לו, בשל הצלקת הגדולה המעטרת את מצחו. בתביעה נטען עוד כי הנער הפך לסגור ולמבויש, וסירב לצאת מביתו לאורך מספר חודשים. "לצערו של הנער, הוא שוחרר מבית החולים עם נזק קשה בפניו", טוען עו"ד רן שפירא ממשרד עו"ד אלמוג-שפירא. "הוא נותר בביתו חודשים רבים, ביטל את חגיגות בר המצווה, ולמעשה סבל מנזק עצום אשר לצערו יוותר על פניו לכל אורך חייו".
לכתב התביעה שהגישו הורי הנער בשמו, צורפה חוות דעת רפואית של פרופ' דן מלר, מומחה בכירורגיה פלסטית. בחוות דעתו קבע פרופ' מלר, כי על מצחו של הקטין קיימת צלקת בולטת ומכערת שנגרמה בגלל חבישת לחץ, בה נחבש ראשו ומצחו בסיום הניתוח. "חבישה יש לבצע מעל ריפוד, בייחוד באיברים בהם הריפוד הטבעי של רקמת השומן התת-עורי הוא מועט", קובע פרופ' מלר. "חובה להסיר את החבישה, לפחות חלקית, בכל תלונה מצד המנותח".
כיום, קבע פרופ' מלר, כשנה לאחר הניתוח, נותרה צלקת מעובה וקשיחה בצורת רצועה אופקית במצחו של הקטין, נזק שיוותר לצמיתות. "הצלקת המכערת והבולטת היא תוצאה לא סבירה שלא היתה צריכה לקרות לאחר ניתוח כזה, ונובעת מהלחץ שבו הושמה החבישה". פרופ' מלר העריך את נכותו הצמיתה של הנער בשיעור של 15% בשל הצלקת.
בשל כך, נטען בתביעה כי הצוות הרפואי של בית החולים אסף הרופא נהג בניגוד לפרקטיקה המקובלת ברפואה. "אין צורך להכביר מילים אודות קטין, כיום בן 14, ילד צעיר ויפה, אשר נותר כעת לאור רשלנות הנתבעת עם צלקת מכערת למשך כל חייו", טוען עו"ד שפירא. "הילד הפך סגור ומבויש מאז הנזק שנגרם לו, ופרט לביטול חגיגות בר המצווה, לא יצא כלל מביתו במשך חודשים רבים. הוא הפך לשבר כלי, על כל המשתמע מכך בדבר עתידו התפקודי".
התביעה הועמדה על הסכום המקסימלי הקבוע בחוק, 2.5 מיליון שקל, ונדונה בימים אלה בבית משפט השלום בתל אביב.
דר
ככה זה בבתי החולים נהיה שוק