בשעה 22.00 בלילה מתחם "לה פארק" עמוס במשפחות שמגיעות עם הילדים, בניסיון ליהנות מהאוויר הדליל והדחוק ממילא, אלא שהדוחק האמיתי מתרחש ממש מתחת לגרם המדרגות, בבר "סעידה בפארק", אולי מתחם הבילוי המוכר ביותר בעיר שמושך אליו מדי ערב לא מעט בליינים.
בשעה 22:02 המקום כבר מלא מקצה אל קצה, המארחת, בפנים חתומות, מציעה לנו שני מקומות על הבר. אנחנו מסרבים להצעה ונשלחים לשבת אל שולחן מול הרמקול הרועש שמעלה באסים כבדים. מתיישבים. 12 דקות נדרשות למלצרית כדי לגשת אלינו כדי לתהות מה נרצה להזמין, ושלוש דקות נוספות נדרשו למלצר שלנו, להגיע שוב כדי לקחת הזמנה. זוג שיושב לידינו ומבלה באופן קבוע במקום מסביר ש"אין מה להתרגש, השירות הרבה יותר מהיר בצד השני של הפאב". כלומר, ליד האגם. אז לא התרגשנו, רק ספרנו את הדקות.
50 שקל על ירקות?
עלעול קצר בתפריט מגלה המון מנות של חומוס עם שלל תוספות, שניצלונים, פסטלים וצ'יפס ספוג בשמן. בקטע הבריאותי תמצאו פלטת ירקות שתעלה לכם 43 שקל והיא מורכבת משלושה סוגי פלפלים, ארבע עגבניות שרי (כן, ספרנו), מלפפון וגזר. המנה מגיעה עם גבינה בולגרית כממרח שמספיק לסועד אחד ואם תרצו עוד מטבל בולגרי, תיפרדו לשלום מארבעה שקלים. אם תבקשו טחינה בצד, תיאלצו להיפרד מעוד שמונה שקלים ובחישוב גס, כמעט 50 שקל על המנה. למלצרית שהגישה לנו את המנה ונשאלה למה כל כך הרבה פלפלים, היתה תשובה מוכנה: "זה הכי בריא". מיכל צפיר מאחורינו?
סבבה לעשן?
עוד אנחנו מנסים להמליח את הירקות כדי להוציא את המיטב מהם, בשולחן שלידינו יושבים חמישה מעשנים כבדים, העשן אופף כל עבר ולמלצר, שנשאל אם זה בסדר שהם מעשנים למרות החוק האוסר על עישון במקומו ציבוריים, יש תשובה בטוחה ומנומקת: "זה סבבה". אז אם סבבה, כנראה שסבבה.
דרוש מהפך לפח
הבילוי הלילי מסתיים בחדר השירותים, שבניגוד לכל מקום שמכבד את עצמו, ב"סעידה" הוא אחד, כלומר גברים, נשים וכל השאר בשני תאי שירותים, נקיים במידה, שכן פחי האשפה בשני התאים עלו על גדותיהם ונראה שמישהו שכח לרוקן את מה שהיה צריך.
חשבון וטיפ
בחשבון: פפסי מקס, כוס וודקה, אסאי והסלט ירקות – סך הכל: 108 שקל, השארנו 120 שקל, אבל רגע, זה רק מתחיל.
המלצרית שבאה לאסוף את התשלום תהתה אם היינו מרוצים מהשירות, אמרנו שכן והתכוונו ללכת, אבל ל"סעידה" יש חוקים משלה, אחרת אי אפשר להסביר את העובדה שאחד העובדים גם יצא אחרינו כדי להבהיר שהשארנו מעט מדי טיפ לטעמם ושזה לא ממש בסדר. בצר לנו, הוספנו חמישה שקלים, כי מי רוצה להיות "ממש לא בסדר".
טיפ שלנו: כשלקוח משאיר תשר על שירות, לא רודפים אחריו, לא ליד אנשים ולא בכלל, כי איך לומר? זה לא מכבד אף אחד.
ויש גם הציונים:
שירות: 5 – כי לקח זמן מהרגע שנכנסנו ועד שקיבלנו שירות.
אווירה: 5 – כי גם בפאב צריכים לאכוף את חוק איסור העישון ולא לתת לגיטימציה לעבירה על החוק.
אוכל: 4 – כי בפאב שמכבד את עצמו התוספות הן בתשלום מינימלי ופלטות הירקות מגוונות הרבה יותר ולא מסתכמות ב"זה בריא יותר".
שירותים: 8 – כי השירותים היו בסך הכל נקיים.
ויש עוד מילה טובה: מה שהופך את "סעידה בפארק" לכזה להיט זה בעיקר הקהל המשובח.
ניסים.. הבעלים!!
אני בהחלט מפרגן לך על הכתבה!! שמח שידעת לציין שהקהל משובח ושהשירותים היו נקיים!
לגבי שרדפו אחריך שתשאיר טיפ גדול יותר.. יטופל! זאת בוודאי לא הנחייה!
לגבי איזורי העישון.. בהחלט קיים איזור ללא עישון!! והוא מכובד ביותר!!!
לגבי המחירים.. תבין!!
אתה מגיע למרכז בילוי שהשכירות שם היא בשמיים!! שלא נדבר על יתר ההוצאות.. ואתה מקבל חנייה בחינם.. ואוירה פצצה וקהל איכותי..
זה שווה את המחיר.. תאמין לי!
לגבי התפריט שספוג בשמן…
ראשית אנחנו לא מסעדת שף! לא מסעדה בכלל..
בסך הכל בר.. עם אוירה מדהימה.. ואוכל טרי.. לא ממוחזר.. ומאוד מגוון שלא תמצא בהרבה מקומות( לא מבין למה נתקעת על המטוגנים) יש כל כך הרבה מעבר!
מאמין ומקווה שבביקור הבא שלך.. תזמין קבב.. עראיס.. לחמא בעג׳ון.. מקלובה.. הכל טרי וטעים פצצות!
ולגבי השירות אחי.. חיכית 12 דקות.. תגיד תודה.. הגעת לשפת ים בתוך העיר!!
בפעם הבאה שאתה בים.. תשווה זמנים!
אבל הכי מפרגן שהשיקמה בחרה בתמונת נושא שלה את הסעידה בפארק !
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
אתכן ובתמונה הירקות העלובים ! ומה לעשות אנשים נתקעים על מה שלא טעים ולא בריא!( Vציפס הספוג בשמן!!! ) אני תוהה איזה קהל "אכותי ואוירה בריאה כשיושבים מעשנים כבדים! אפילן בחוץ! מאד לא נעים!!! כבר עדיף לחכות למלצרים …בים! לפחות יש ים!