"שתיית אלכוהול במידה, 4-3 כוסות לשבוע של כל משקה אלכוהולי שהוא, עשויה למנוע התפרצות של מחלת הסוכרת". כך מבהיר השבוע פרופ' חוליו וינשטיין, מנהל היחידה לסוכרת במרכז הרפואי וולפסון ומי שמוכר לאורך שנים כמומחה עולמי במה שזכתה לכינוי "המגיפה של שנות ה-2000", מחלת הסוכרת.
בין שאר תחומי אחריותו, פרופ' וינשטיין חולש על מחקרים רבים שנעשים באופן שוטף ביחידה לסוכרת ב"וולפסון", והוא מסביר: "במחקר אחרון בנושא הובהר מעל ומעבר לכל ספק, ששתיית משקאות אלכוהוליים במידה הברורה, 4-3 כוסות בשבוע, עשויה למנוע את התפרצות הסוכרת. יחד עם זאת, שתייה מרובה יותר של יותר מ-4 כוסות בשבוע או הימנעות משתיית אלכוהול בכלל, מורידה את סיכויי המניעה של התפרצות המחלה אצל אנשים". פרופ' וינשטיין מזכיר בהקשר זה תוצאות מחקר שנעשה ביחידת הסוכרת ב"וולפסון", לפיו שתייה קבועה של כוס יין אחת ביום, לבן או אדום, מורידה את רמות הסוכר בדם אצל החולים במחלה.
בנוסף, יש לפרופ' ויישטיין מסר למעשנים חולי סוכרת: "השילוב של עישון ומחלת הסוכרת הוא ממאיר ביותר. זה שילוב מסוכן שחובה להימנע ממנו. אסור לחולי סוכרת לעשן. נקודה".
תגובות