כרמית אהרנרייך, סמנכ״לית השיווק של ״יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית״. מה השאלות השכיחות שאת נשאלת על יינות ומה הטיפים החשובים שתוכלי לספק לנו לקראת חג הפסח?
"כמי שחיה את עולם היין שנים רבות, אני נשאלת לא אחת ובעיקר לפני חגים, על התאמת יינות לארוחת החג, ומה המלצתי. באופן מיידי כמעט נשלפת האמירה –הלבן לדגים, האדום לבשרים. אך תהיה זו הכללה גורפת ולא תמיד מדויקת, למרות שאני מאמינה שכללים נקבעו כדי להדריך צרכני יין אשר נמצאים בתחילת דרכם בעולם היין ולתת להם קווים מנחים שיסייעו בקבלת החלטה. בסוף, מה שקובע, הוא הטעם האישי של כל אחת ואחד. לטעמי, היין והמנה אשר לצדה הוא מוגש, צריכים להשלים טעמים ולייצר הרמוניה ולא להאפיל האחד על השני."
אז איזה יין נלגום לצד מנות ראשונות?
"מנות ראשונות זהו שם כולל למגוון מנות, טעמים וסוגים. מנה ראשונה יכולה להיות קרפצ'יו בטעמים עדינים, סביצ'ה דג בעל טעמים מודגשים, מאפה בשר עדין, או מנת חריימה מסורתית פיקנטית. לצד מנה ראשונה הייתי בוחרת ללגום יין רוזה איכותי יבש, פירותי, בעל טעמים עדינים או יין סוביניון בלאן חד ומרענן"
שנעבור לעיקריות?
"כקרניבורית מובהקת הצורכת בעיקר מנות העשויות מבשר בקר, קיים מגוון רחב של יינות שאיתם אני בוחרת ללוות את המנה העיקרית, בדרך כלל יהיו אלו יינות אדומים, בעלי גוף מלא, אשר משלימים את טעמי הבשר ויוצרים (לי) הרמוניה נפלאה בפה"
איזה בקבוק יפתחו בסעודת החג במשפחת אהרנרייך?
"בסעודת החג הקרבה אבחר לפתוח בקבוק ווינדמיל פרוג'קט קברנה סוביניון כרם יחידני, יין בעל גוף מלא , צבע עמוק וניחוחות נפלאים של פירות יער."
שאלה שעולה המון – באיזה טמפ׳ נכון לשתות יין?
"יין לבן ורוזה רצוי לשתות קר – בטמפ׳ של 8-10 מעלות, יין אדום–הדבר הראשון שרבים אומרים בשלוף הוא ״בטמפרטורת החדר״.
אך מהי טמפרטורת חדר? אם החדר חם בחודשי הקיץ או קפוא בחודשי החורף?
"לכן, המלצתי היא לשתות יין אדום בטמפ׳ של 18-20 מעלות, שהיא לא ֿקרה מדי ולא חמה מדי."
מהי הכוס האידיאלית ללגימת יין?
אני משתמשת כדרך קבע בכוס הקלאסית – גדולה יותר בה ניתן לערסל את היין, לפתוח את הקסמים הטמונים בו ולקבל מגוון של טעמים וניחוחות.
הכותבת היא סמנכ"לית השיווק של יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית, למעלה מ 30 שנה בענף היין בישראל.
תגובות