במשך שנים נתפסו דגני הבוקר כאוכל בריא ועתיר במינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים התורמים להתפתחות התקינה של הילדים, והפכו לארוחת הבוקר הנפוצה ביותר בעולם ובישראל.
אלא שלאחר חשיפת הערכים התזונתיים הלוקים בחסר, מינוני הנתרן, צבעי המאכל וכמויות הסוכר הגדולות בדגני הבוקר, משפחות רבות מחפשות אחר תחליפים בריאים יותר לילדיהם, שיהיו טעימים, מהירי הכנה ויאפשרו שליטה בכמות הסוכר. הפתרונות החלופיים שנמצאו הם צריכה של דגנים מלאים כמו שיבולת שועל, קינואה או כוסמת, וגם קוסקוס. תופתעו לגלות שניתן להכין מהקוסקוס ארוחת בוקר עשירה וטעימה שתהווה תחליף מושלם לדגני הבוקר התעשייתיים, שלא תדרוש מכם יותר מכמה דקות של עבודה.
את המנה הזו, באדיבות ענבל לביא אהרון, המכונה "פיית העוגיות", כל אחד יוכל להכין בקלות בבית פשוט על ידי בחישה בכף, להגיש עם חלב, להמתיק בדיוק במידה שאתם רוצים, ולהוסיף פירות או אגוזים. ואלו שרוצים להכין מדי יום ארוחת בוקר בריאה ומהירה כדאי להכין כמות גדולה של קוסקוס בתחילת השבוע ולשמור במקרר בקופסה אטומה.
החומרים ל-5 מנות:
1/2 שקית (175 גרם) "קוסקוס זה משפחה חמה"
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפות סוכר או דבש
קורט קינמון
80 מ"ל (שליש כוס) מים
260 מ"ל (כוס ועוד 2 כפות) מים רותחים
50 גרם צימוקים
50 גרם שבבי שקדים
2 תפוחים או אגסים, חתוכים לקוביות
חלב מלא או חלב סויה, להגשה
איך מכינים?
שופכים לקערה קוסקוס, תמצית וניל, סוכר או דבש וקינמון.
מוסיפים לקערה מים ומים רותחים, מכסים מיד ומשהים ל-10 דקות כך שהמים נספגים ומתקבלת תערובת לחה.
מערבבים את הקוסקוס ומחלקים בין 4-5 קערות אישיות. מגישים בתוספת צימוקים, שקדים וקוביות תפוחים או אגסים ומוסיפים חלב לפי הטעם.
תגובות