את עוגת "חוף הים" עיצבה הילה פנקר מחולון ברוח הישראליות והקיץ. הילדים יצאו לחופשה השנתית הגדולה והילה החליטה להפתיע אותם ביום הראשון של החופש עם עוגת חוף ים טעימה שמכילה ממילא את כל הרכיבים שיש בבית.
המצרכים:
1 כוס קמח תופח
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולית
1 כוס שמן
1/2 מכל שמנת מתוקה
חומרים לקצפת:
1 קצפת צמחית גדולה
1 אינסטנט פודינג וניל
איך מכינים?
מערבבים את כל המרכיבים יחד במקציף ידני וכשהתערובת נעשית סמיכה, משמנים תבנית ושופכים את הבלילה לתוכה. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה או עד שקיסם שננעץ בתוכה יוצא יבש.
מקררים את העוגה ומצפים אותה בקצפת.
הכנת הקצפת:
מקציפים את שני המרכיבים במיקסר במהירות ומצפים את העוגה בשני חלקים: חצי חוף: מפוררים על הקצפת ועל דפנות העוגה כ-8 ביסקוויטים רגילים.
חצי ים: משתמשים בקצפת שהכנו לציפוי העוגה אך מוסיפים צבע מאכל כחול ובאמצעות צנתר יוצרים גלים. מקשטים בדגים מגומי, בשמשיות ובצדפי שוקולד או גומי ונהנים.
תגובות