יש לכם אורחים, חשוב לכם להרשים ואתם מחפשים מתכון מנצח? עוגת השוקולד מתוך סדרת הקינוחים של אלון שבו, היא עשירה בטעמים מתוקים, ללא גלוטן ולכן יחסית דלה בקלוריות. בכל זאת אבל אל תתפרעו, אחרי הכל היא עשירה בשוקולד טופי והמון חמאה.
מצרכים לעוגה – 10 מנות
200 גרם חמאה
400 גרם שוקולד מריר
8 ביצים (בגודל L)
60 גרם סוכר
30 גרם קורנפלור
3 גרם מלח
מצרכים לרוטב טופי
100 גרם סוכר לבן
150 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה
עוגת שוקולד
מחממים תנור ל-150 מעלות בתכנית טורבו, ומסדרים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בדפנותיה.
ממיסים חמאה עם שוקולד על בן מארי, וטורפים היטב עד לתערובת אחידה.
במקביל, מקציפים ביצים עם סוכר במשך 6-7 דקות, עד קבלת קציפה תפוחה ובהירה.
מוסיפים לקציפת הביצים את הקורנפלור, ומקציפים מספר שניות עד שהקורנפלור נטמע בתערובת.
מקפלים בעדינות את הקציפה שהתקבלה לתערובת השוקולד והחמאה המומסים, ומעבירים את הבלילה לתבנית.
מכניסים לתבנית עגולה ואופים במשך 20-30 דקות, עד לנקודה בה העוגה רכה מאד אך יציבה. אם העוגה נראית נוזלית, יש לאפות כמה דקות נוספות.
מצננים לגמרי את העוגה בטמפרטורת החדר ומעבירים אותה למקרר.
על מנת לחתוך את העוגה בצורה חלקה יש לחמם את הסכין לפני הפריסה.
רוטב טופי
מחממים סוכר לקרמל ענברי בסיר קטן ובמקביל מרתיחים שמנת.
מורידים את הקרמל מהאש, ומוסיפים את השמנת הרותחת בהדרגה תוך כדי טריפה.
מסננים ומצננים במקרר.
את העוגה ורוטב הטופי, ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.
תגובות