זה הולך להיות הלהיט הקולינרי שלכם החורף – כשמרק הבצל מוגש בכיכר לחם עם גבינה מותכת, אין מה לבקש יותר. המתכון באדיבות "מאסטר שף".
מרכיבים למרק:
4-5 בצלים לבנים, חתוכים לרצועות דקות
25 גרם חמאה
1 כף שמן זית
2 כפות סויה מאסטר שף
1 כפית סוכר
2-3 כפות קמח מקצועי מאסטר שף
1 ליטר ציר או מים רותחים
1/4 כוס יין לבן (אופציונלי)
להגשה:
2 כיכרות לחם כפרי עגול
1 חבילת גבינת צ'דר פרוסה או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת
עלי טימין
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות. ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את השמן, הבצל, הסויה והסוכר. מערבבים, מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-20 דקות.
מוסיפים את הקמח המקצועי של מאסטר שף וממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע כ-3 דקות נוספות עד שהבצל משחים.
מוסיפים את הציר או המים והיין הלבן, מערבבים, מכסים ומבשלים ללא מכסה במשך 40 דקות. כמות הנוזלים אמורה להצטמצם. טועמים ומתקנים את התיבול.
חותכים את הרבע העליון של כל כיכר לחם, ובעזרת כף מרוקנים את הפנים כדי שיישאר רק קרום חיצוני בצורת קערה. מרפדים את פנים הלחם בכמה פרוסות גבינה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
יוצקים את המרק לתוך קערות הלחם, מפזרים מעל את הפרמזן ומקשטים עם עלי הטימין.
בתיאבון!
תגובות